07/06/2022

Proširenjem Radne grupe za zaštitu arteskih česama u Zaječaru, pokrenuta inicijativa za kvalitetniji monitoring vazduha i površinskih voda (VIDEO)

Poboljšanje monitoringa kvaliteta vazduha i površinskih voda jedan je od ciljeva projekta “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini”, koji sprovodi Udruženje “Za Česme” sa partnerima iz Bora i Zaječara, a finansira Evropska unija. Zato je radna grupa za praćenje realizacije Sporazuma za zaštitu arteskih česama u Zaječaru, nedavno proširila svoju delatnost na oblast zaštite vazduha i površinskih voda. Radna grupa koju čine članovi Udruženja Za Česme, Gradske uprave i Vodovoda, proširena je za dva člana iz građanskih organizacija u Boru koji imaju iskustva u monitoringu vazduha.

Preuzeto sa: Zamedia

Ovaj medijski sadržaj je proizveden u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica „Evropa“ Bor i „Dečiji centar“ Zaječar. Medijski sadržaj je isključiva odgovornost navedenih udruženja i nužno ne odražava stavove Evropske unije.